Доступність посилання

ТОП новини

Кількість переселенців із Криму і Донбасу перевищує 310 тисяч людей – УВКБ ООН


Управління Верховного комісара ООН у справах біженців закликає депутатів Верховної Ради України підтримати законопроект про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

«Відповідно до офіційної інформації, наразі нараховується принаймні 310 тисяч осіб, переміщених із території Криму і Донбасу. Вони потребують допомоги, зокрема, доступу до освіти, медичних послуг, місць проживання, працевлаштування», – йдеться в повідомленні УВКБ ООН.

За інформацією управління, ухвалення закону дасть змогу надати внутрішнім переселенцям допомогу, щоб вони повною мірою могли скористатися своїми правами.

«УВКБ ООН сподівається, що згаданий законопроект буде схвалено, і його ухвалення стане відповіддю на прохання про реальну допомогу з боку внутрішньо переміщених осіб», – наголошується в повідомленні організації.

Раніше сьогодні уповноважений президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що в Україні налічується понад 271 тисяча внутрішньо переміщених осіб.

Водночас голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський повідомив, що майже 40 тисяч жителів Донецької і Луганської областей, які на час бойових дій залишили свої будинки й переїхали до інших регіонів України, повернулися додому. За його словами, нині число переміщених осіб зменшилося на три тисячі порівняно з 13 вересня і становить 268,5 тисячі.

XS
SM
MD
LG