Доступність посилання

ТОП новини

Українцям поки не варто повертатись на території Донбасу, контрольовані бойовиками – депутат


Валерій Пацкан
Валерій Пацкан

Валерій Пацкан, депутат Верховної Ради і один з авторів законопроекту «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», закликав вимушено переселених осіб поки що не повертатися на ті території Донбасу, що наразі підконтрольні бойовикам.

«Немає нічого матеріального важливішого за життя і свободу», – зауважив він.

За словами Пацкана, багато хто незадоволений тими житловими умовами, якими влада забезпечила переселенців. Втім, наголошує депутат, він активно займається визволенням заручників на сході, тож рекомендує українцям залишатись на безпечних територіях, допоки українська армія не звільнить всю Україну.

Раніше сьогодні голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський повідомив, що майже 40 тисяч жителів Донецької і Луганської областей, які на час бойових дій залишили свої будинки й переїхали до інших регіонів України, повернулися додому. За його словами, нині число переміщених осіб зменшилося на три тисячі порівняно з 13 вересня і становить 268,5 тисячі.

У полоні бойовиків на Донбасі досі перебувать 853 людини, ще 408 вважаються зниклими безвісти. Такі дані оприлюднив Центр звільнення полонених на своїй сторінці у Facebook.

XS
SM
MD
LG