Доступність посилання

ТОП новини

Українські вченні розробили «Реабілакт» для поранених бійців – Міноборони


Для поранених українських військових, які перебувають у лікарнях, передали харчовий продукт «Реабілакт». Передача відбулася у Київському національному торгово-економічному університеті.

За повідомленням Міністерства оборони, «Реабілакт» «характеризується високою енергетичною цінністю, вмістом білкової складової, незамінних амінокислот, вітамінів і мінеральних елементів». Він пройшов апробацію у Головному військово-медичному центрі.

«Унікальність продукту полягає у першу чергу у тому, що він є національним досягненням. Його розробили молоді науковці КНТЕУ (Київського національного торгово-економічного університету) – доцент Юлія Мотузка, аспіранти Дмитро Антюшко, Юлія Міклашевська. А за виготовлення «Реабілакту» взявся небайдужий підприємець директор ВАТ «ДелМас ЛТД» Євген Масленін», – зазначають у Міноборони.

«Медичні заклади України користуються подібними продуктами, але вони завезені з інших країн і мають значну різницю у ціні. Український препарат стабілізує, а у подальшому покращує загальні показники організму бійця. Препарат може прийматися як продукт харчування, так і вводитися у судини. Важкопоранені бійці отримують цей продукт шляхом введення в організм через крапельницю», – розповідає доцент кафедри військової хірургії Української військової медичної академії Міноборони, діючий хірург військового шпиталю Сергій Асланян.

За інформацією РНБО, за час бойових дій на Донбасі було поранено понад 3 тисячі українських військових.

XS
SM
MD
LG