Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики для штурму аеропорту «Донецьк» хочуть застосувати хімічну зброю – прес-центр АТО


Через численні невдалі спроби незаконних збройних формувань захопити аеропорт Донецька, який захищають українські силовики, бойовики планують застосувати хімічну зброю. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Facebook.

«За даними радіоперехопення, здійсненого спецслужбами України, стало відомо, що через численні невдалі спроби незаконних збройних формувань захопити аеропорт «Донецьк», який охороняють українські силовики, терористами, як один з останніх шансів, планується застосувати хімічну зброю, зокрема міномет «Тюльпан» та відповідні заборонені міжнародними нормами хімічні боєприпаси, від яких можуть постраждати і мирні мешканці в районі», – йдеться в повідомленні.

За даними прес-центру АТО, зазначена зброя і боєприпаси відсутні у Збройних силах й інших військових формуваннях України.

«Необхідно нагадати, що зазначене озброєння з боєприпасами великої потужності у звичайному спорядженні вже застосовувалося НЗФ при штурмі аеродрому «Луганськ», але при цьому хімічні боєприпаси терористи не застосовували», – відзначають в центрі АТО.

У прес-центрі передбачають, що бойовики після застосування зброї будуть обвинувачувати українську сторону у втратах серед мирного населення.

XS
SM
MD
LG