Доступність посилання

ТОП новини

Ходорковський: до арешту Євтушенкова причетне оточення Путіна


Колишній олігарх Михайло Ходорковський
Колишній олігарх Михайло Ходорковський

Колишній олігарх Михайло Ходорковський звинуватив керівника державного нафтового гіганта «Роснефті» Ігоря Сєчіна в причетності до домашнього арешту бізнесмена Володимира Євтушенкова.

Ходорковський сказав в інтерв’ю газеті «Ведомости», що мотивом дій Сєчіна, який є наближеним до президента Володимира Путіна, є недопущення зниження видобутку нафти шляхом отримання контролю над компанією «Башнєфть». Слідчий комітет Росії закидає Євтушенкову відмивання грошей під час придбання «Башнєфті» контрольованою бізнесменом компанією АФК «Система».

Ходорковський сказав, що «це той самий Ігор Іванович (Сєчін), який не порозумнішав за 11 років і, можливо, став навіть більш жадібним».

Ходорковський вважає Сєчіна причетним до свого арешту у 2003 році і занепаду компанії «ЮКОС», основні активи якої опинилися в руках «Роснєфті».

Ходорковський не вважає, що особисто Путін наказав розправитися з Євтушенковим, але російський лідер «просто не бачить, що відбувається перед його носом». Колишній в’язень заявив, що справа сигналізує про «повну втрату контролю з боку президента».

Керівник глава Російського союзу промисловців і підприємців Олександр Шохін заявив, що арешт Євтушенкова «безсумнівно, схожий на другу справу «ЮКОСа». Речник Путіна Дмитро Пєсков назвав таке порівняння «необґрунтованим».

XS
SM
MD
LG