Доступність посилання

ТОП новини

ЄС про закони 16 вересня: Україна виконує «мінські домовленості»


Закони, ухвалені українським парламентом, які надають сепаратистам амністію, а частині Донбасу так званий «особливий статус», є «важливими кроками» на шляху до мирного вирішення конфлікту на сході України. Про це заявляють у Євросоюзі.

«Україна виконує «мінські домовленості», – зазначила речниця верховного представника ЄС з закордонних справ Катрін Аштон Майя Коціянчич.

16 вересня Верховна Рада ухвалила закони «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» і «Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Закон про особливості щодо окремих районів на Донбасі передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

Критики заявляють, що такі дії грають на руку Росії і сепаратистам. Це, на їхню думку, ставить Україну під загрозу систематичного тиску Москви.

XS
SM
MD
LG