Доступність посилання

ТОП новини

У Сенаті США розглянуть законопроект про нові санкції проти Росії і допомогу Україні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Комітет із закордонних справ Сенату США розгляне проект закону про нові санкції проти Росії та підтримку України. Авторами цього документу є сенатори США Роберт Менендес і Боб Коркер. Законопроект, внесений вчора, розміщено на сайті комітету.

Згідно з документом, американський президент має отримати право надати Україні протитанкове озброєння, зброю та амуніцію для особового складу, радари, далекоміри, обладнання для наведення, безпілотники та комунікаційне обладнання. На це у наступному році планують виділити 350 мільйонів доларів.

У документі міститься вимога до президента запровадити санкції проти «Рособоронекспорту» та інших оборонних підприємств, причетних до дестабілізації ситуації в Україні, Грузії, Молдові та Сирії.

Також обмеження можуть бути застосовані проти компанії по всьому світу, які роблять великі інвестиції у проекти видобутку нетрадиційної нафти в Росії.

Документ має надати право президенту США запроваджувати санкції проти «Газпрому», якщо він недопостачатиме значних об’ємів газу країнам-членам НАТО, а також Україні, Грузії та Молдові.

За повідомленням, документ буде поставлений на голосування у комітеті з закордонних справ Сенату в четвер після запланованого виступу президента України Петра Порошенка.

«Президент Путін перевернув з ніг на голову міжнародне право, і намагання поставити його на місце не будуть запобіжником від подальших російських провокацій. У випадку з російською агресією Україні потрібна наша тверда і чітка підтримка. Ми не маємо іншого виходу, як запроваджувати санкції проти Росії разом з військовою підтримкою України», – зазначив сенатор Менендез.

«Наразі час для посилення тиску на Путіна і допомоги Україні щодо посилення важелів впливу», – додав Кокрер.

17 вересня президент України перебуває з офіційним візитом у Канаді, а 18-го буде у США. Там він, зокрема, матиме зустріч з американським президентом Бараком Обамою та виступить на засіданні Конгресу США.

XS
SM
MD
LG