Доступність посилання

ТОП новини

Маккейн: ганьба, що адміністрація Обами відмовляє Україні у військовій допомозі


Джон Маккейн у Києві, архівне фото
Джон Маккейн у Києві, архівне фото

Американський сенатор Джон Маккейн розкритикував рішення президента США Барака Обами щодо відмови у наданні оборонної зброї для України. Про це йдеться у повідомленні на сайті Маккейна.

«Це ганьба, що адміністрація продовжує відмовляти Україні в наданні військової допомоги, яка їй вкрай необхідна після того, як президент Володимир Путін розчленував її і російські війська увійшли в Україну. Україна бореться, щоб захистити свій суверенітет і територіальну цілісність. І, як сказав президент Порошенко у Конгресі, неможливо виграти ковдрами», – зазначає Маккейн.

За словами американського сенатора, ситуація в Україні є загрозливою для всього світу.

«Президент Обама намагався виправдати свою відмову тим, що ситуація в Україні не становить прямої загрози США. Проте, як зазначив президент Порошенко у Вашингтоні, криза в Україні – це не лише справа України. Російська агресія загрожує порядку в усьому світі та основам цілісної Європи», – говорить сенатор.

«Ганьба нам, якщо ми не можемо втілити в життя наші принципи і надати Україні допомогу, якої вона потребує», – наголосив Маккейн.

18 вересня під час виступу у Конгресі США український президент Петро Порошенко закликав надати Україні зброю.

«Ковдри та прилади нічного бачення також важливі, але не можна виграти війну лише поставками ковдр, більше того, ми не можемо зберегти мир, воюючи ковдрами», – зазначив Порошенко.

Військова допомога США наразі включає бронежилети, каски, транспортні засоби, прилади нічного бачення і тепловізори, а також радари.

XS
SM
MD
LG