Доступність посилання

ТОП новини

Українських прикордонників і далі обстрілюють – Держприкордонслужба


Бойовики на Донбасі і далі порушують режим припинення вогню, а російські військові не відступають зі своїх позицій. За даними Держприкордонслужби, зокрема за останню добу група невідомих осіб обстріляла наряд українських прикордонників поблизу Маріуполя.

«Прикордонники зайняли оборону і відповіли вогнем. Російські найманці змушені були відступити», – йдеться у повідомленні відомства.

«Російська Федерація продовжує активну повітряну розвідку з використанням БПЛА (безпілотних літальних апаратів – ред.) та авіації. Вчора навпроти ділянки відділу «Мілове» (Луганська область) вздовж кордону без порушення повітряного простору України прослідувало два гелікоптери (МІ-24 та МІ-8) ЗС РФ, які навпроти населеного пункту Мілове (Україна) повернули в тил РФ», – зазначили у Держприкордонслужбі.

Також, за даними відомства, поблизу Маріуполя на висоті близько 1,2 кілометра виявлено один безпілотний літальний апарат, що здійснював військову розвідку.

Росія не визнає присутність на Донбасі її регулярних військ.

5 вересня у Мінську тристороння контактна група за участі української, російської сторін, представників угруповань «ДНР» і «ЛНР», а також представника ОБСЄ підписали меморандум про припинення вогню. Водночас, за даними української сторони, з моменту оголошення режиму тимчасового перемирʼя противник обстріляв позиції українських сил майже 500 разів.

XS
SM
MD
LG