Доступність посилання

ТОП новини

Лінія оборони перед Маріуполем зупинить противника – Турчинов


Турчинов: перед Маріуполем буде зведено потужний вал
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Перед Маріуполем вибудовується лінія «активної оборони», яка повинна зупинити «не тільки підрозділи терористичних угруповань, а й регулярні частини Збройних сил Російської Федерації».

Про це сказав, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов.

«Будемо говорити з Кабінетом міністрів щодо технічної допомоги, щоб був зведений потужний вал, через який не зможе прорватися жодний танк, БТР чи частина агресора», – наголосив Турчинов.

За його словами, українські сили відповідають, коли бойовики обстрілюють передмістя Маріуполя.

«Ми посилюватимемо тут свою присутність і броневу міць. Маріуполь ми нікому не віддамо, це наш стратегічний об’єкт», – додав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

22 вересня разом із Аваковим Турчинов відвідав два блокпости під Маріуполем, оглянув використовувані українськими військовими безпілотники, відповів на запитання бійців.

Російські війська і проросійські бойовики розпочали наступ на Маріуполь наприкінці серпня, коли завершили оточення і розгром українських військових під Іловайськом і перейшли в контрнаступ у кількох районах Донбасу. Вони контролюють прикордонне місто Новоазовськ і кілька менших населених пунктів між Новоазовськом та Маріуполем, перебуваючи від промислового центру Приазов’я на відстані кількадесят кілометрів. За повідомленнями з місця подій, обстріл околиць Маріуполя і встановлених у цьому районі українських блокпостів тривають постійно, попри укладене 5 вересня перемир’я.

XS
SM
MD
LG