Доступність посилання

ТОП новини

Естонія прийняла на лікування 10 поранених українських солдатів


У вівторок з Дніпропетровська на лікування до Таллінна направили 10 поранених в зоні бойових дій на Донбасі українських військових. Про це повідомили в обласній клінічній лікарні імені Мечникова.

За даними медиків, перед відправлення поранених естонські медики неодноразово зв’язувались зі спеціалістами обласної лікарні імені Мечникова, обговорювали з ними список претендентів на лікування за кордоном, детально вивчали їхні діагнози.

У результаті було ухвалене рішення щодо надання лікування та реабілітації 8 пацієнтам цього медичного закладу. Решта військових, які також відправилися до Естонії – пацієнти дніпропетровських лікарень №6 та №16.

Естонська сторона взяла на себе всі витрати з транспортування, лікування і реабілітації солдатів.

10 військових, які відлетіли до Естонії, – це представники 703-го батальйону, батальйонів «Шахтарськ», «Донбас», «Дніпро-1», військових частин №3027 та 4615. У більшості з них поранення кінцівок, грудної клітини та черевної порожнини. Стан більшості поранених медики розцінюють як середньої тяжкості.

«Наразі на наше прохання відгукнулась й Естонія. Спочатку йшлося про 24 поранених, але після всіх нарад зупинилися на 10. Хлопці будуть перебувати там стільки, скільки потрібно, тобто до повного одужання», – сказав заступник голови ОДА Борис Філатов.

Разом із військовими до Естонію вилетіла делегація з Дніпропетровська для подальших переговорів та ознайомлення з досвідом роботи сучасного протезного центру, який діє в Естонії.

За повідомленням заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослава Олійника, кількість загиблих бійців під час проведення антитерористичної операції у східних областях України становить близько 2 тисяч осіб.

За даними РНБО станом на 12 вересня загинуло 873 військовослужбовців.

Раніше уповноважений президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що в списках полонених і зниклих безвісти на Донбасі залишаються 2,4 тисячі військових і цивільних осіб.

За даними ООН, станом на 21 вересня у конфлікті на сході України зафіксовано 3 тисячі 543 загиблих.

XS
SM
MD
LG