Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство освіти шукає приміщення для евакуації Донецького університету – Квіт


Міністр освіти і науки України Сергій Квіт
Міністр освіти і науки України Сергій Квіт

Міністерство освіти і науки шукає «розташовані компактно» приміщення для перенесення навчального процесу Донецького національного університету. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

«Міністерство освіти і науки зараз працює над проектом переведення Донецького національного університету в один з інших регіонів України. Його ректор, переважна більшість студентів і викладачів зайняли принципову патріотичну позицію. Вони хочуть зберегти свій університет як інституцію, що має власні академічні традиції, й розвивати його надалі», – написав міністр на своїй сторінці у Facebook.

Колектив Донецького національного університету просить Кабінет міністрів евакуювати навчальний заклад. 24 вересня студенти, випускники, аспіранти та викладачі вишу планували пікетувати урядову будівлю, вимагаючи активних дій, але наразі вирішили перенести свою акцію.

Бойовики угруповання «ДНР», як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вирішили перепідпорядкувати виші, які знаходяться на окупованих територіях. Процес цей полягає у відвіданні групою озброєних молодиків університетів, академій чи інститутів. Під час таких «візитів» «міністр освіти ДНР» Ігор Костенок відсторонює ректорів та розповідає про нові правила, за якими тепер будуть працювати освітні заклади.

XS
SM
MD
LG