Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі порушують умови мінського меморандуму – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

На Донбасі тривають активні обстріли позицій українських військ, противник виконав досягнуту 19 вересня в Мінську домовленість про відведення артилерії калібром понад 100 міліметрів лише на окремих ділянках лінії зіткнення. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Найбільш напруженою залишається ситуація в районах Донецька, Авдіївки, Дебальцевого. Після певного спаду активності російсько-терористичних військ фіксується зростання кількості обстрілів. Позиції українських військ у цілому за минулу добу були обстріляні російсько-терористичними військами понад 50 разів», – твердить Тимчук.

За його даними, 10 разів із танків, артилерії та «Градів» був обстріляний аеропорт Донецька, сім разів атаковані позиції українських військ у районі міста Дебальцеве, чотири рази обстріляні опорні пункти сил антитерористичної операції поблизу села Трьохізбенка Слов’яносербського району Луганської області.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій, а також обін полоненими.

XS
SM
MD
LG