Доступність посилання

ТОП новини

10 українських бійців визволили з полону поза рамками «мінських домовленостей» – Філатов


Поза рамками «мінських домовленостей» з полону визволили 10 військових
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

До Дніпропетровська минулої ночі доправили ще 10 українських бійців, визволених з полону озброєних сепаратистів у Донецьку.

Як повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов, серед колишніх полонених – 9 кадрових військових із Чернігова й один офіцер Національної гвардії України з Донецької області.

Як зазначив Філатов, звільнення цих солдатів відбулось «поза рамками «мінських домовленостей», завдяки зусиллям Центру звільнення полонених під керівництвом Володимира Рубана і дніпропетровської влади.

«Нам вдалось витягти ще 10 хлопців поза рамками «мінських домовленостей». Багато хто питає, як вам це вдалось. Коментарів не буде з тієї причини, що переговорний процес дуже складний. Давайте дивитись на кінцевий результат – ще 10 осіб на волі. Ми й надалі продовжуємо докладати зусиль у цьому напрямку, але можу сказати, що нам досить складно, бо на тому боці, на жаль, ні з ким розмовляти. Прихильники так званих «народних республік», учасники незаконних збройних формувань, як нам здається, в останній час вже не здатні розібратись між собою, визначити, хто з них головний і хто за що відповідає, тому не зрозуміло, з ким вести переговори», – заявив Філатов.

Як розповів один із колишніх бранців, умови перебування в полоні сепаратистів були досить стерпними: усі два тижні він перебував в одиночній камері, його не били, годували тричі на день, водночас пропонуючи перейти на бік угруповання «ДНР».

Після визволення з полону всі 10 бійців планують кілька днів побути з рідними, а потім знову повернутись до своїх військових частин.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання на сході України. Протокол мав 12 пунктів і передбачав, зокрема, негайне припинення бойових дій, обмін заручниками й затриманими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг становища на кордоні.

XS
SM
MD
LG