Доступність посилання

ТОП новини

Росія готує четвертий гуманітарний конвой


Другий «гуманітарний конвой» Росії
Другий «гуманітарний конвой» Росії

МНС Росії збирає черговий конвой гуманітарної допомоги для жителів сходу України. Про це заявив у Раді Федерації на засіданні громадського комітету з надання гуманітарної допомоги заступник голови міністерства Володимир Степанов.

«Наразі ми збираємо четвертий гуманітарний конвой та працюємо спільно із МЗС. МЗС вирішить, коли і як його надсилати», – цитують Степанова російські інформагенції.

За його словами, МНС орієнтується на майбутню зиму й відповідним чином формуватиме гуманітарну допомогу.

В серпні перший «гуманітарний конвой» прибув в Україну без узгодження з Державною прикордонною службою України. Частину колони не перевіряла ані українська сторона, ані Червоний Хрест. Україна назвала в’їзд не перевіреної прикордонниками частини колони автомобілів «КамАЗ» із гуманітарною допомогою актом агресії Росії.

Другий гуманітарний конвой доправив вантаж до Луганська 13 вересня. Українська сторона заявила про незаконне його переміщення на території країни: українських прикордонників і митників не допустили до перевірки й оформлення вантажу та транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжували.

В РНБО зазначили, що вміст гуманітарного вантажу невідомий.

Третій так званий гуманітарний конвой прибув до Донецька 19 вересня. Українська сторона і представники Міжнародного комітету Червоного Хреста знову не були ознайомлені із вмістом вантажу. МЗС України направив до РФ офіційну ноту з протестом із приводу неправомірних дій щодо України, грубих порушень територіальної цілісності й суверенітету країни.

XS
SM
MD
LG