Доступність посилання

ТОП новини

В «Київенерго» попереджають про можливі відімкнення електроенергії


«Київенерго» вводить графіки аварійних відімкнень до промислових підприємств та організацій, повідомляють у прес-службі компанії.

«Укренерго» з метою забезпечення надійної роботи об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між споживанням та виробництвом електроенергії застосовано графіки аварійних відімкнень в місті Києві. «Київенерго» вводить ці графіки аварійних відімкнень до промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в місті Києві», – йдеться у повідомленні.

«Київенерго» гарантує, що відімкнення від електроенергії споживачів буде відбуватись не більше ніж на 2 години.

У компанії пояснюють, що головною причиною введення графіків є те, що центральна й північна енергосистеми «Укренерго» є енергодефіцитними із-за нестачі вугілля на складах теплових електростанцій.

У той же час в «Київенерго» просять жителів столиці економно використовувати електроенергію в побуті.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості погодило застосування від 29 серпня графіків аварійних відімкнень електроенергії. Вони відбуватимуться за узгодженими графіками під час ранкових і вечірніх пікових навантажень – від 9:00 до 11:00 і від 20:00 до 22:00. Відімкнення будуть здійснюватися відповідно до "Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відімкнення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання", затвердженої наказом Міненерговугілля.

26 серпня набуло чинності розпорядження Кабінету міністрів України «Про прийняття тимчасових надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку»

XS
SM
MD
LG