Доступність посилання

ТОП новини

Під контролем «ЛНР» перебуває 64% населення Луганщини – голова ОДА


Геннадій Москаль
Геннадій Москаль

Станом на сьогодні під контролем угруповання «ЛНР» перебуває 64,4% від усього населення Луганської області, повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

За словами Москаля, як цитує прес-служба ОДА, «на 1 вересня цього року все населення Луганщини становить приблизно 2 мільйони 225 тисяч осіб (точні дані навести неможливо з огляду на значну міграцію з території, підконтрольній «ЛНР»). 26,1% населення області перебуває на території, що контролюється українським урядом, ще 9,5% – на території, що частково контролюється українським урядом».

При цього, як заявив голова ОДА, підконтрольна Україні територія Луганщини перевищує територію «ЛНР», однак бойовики утримують під контролем великі міста області – Луганськ (повністю, крім Щастя, яке входить до Луганської міськради, але фактично перебуває під контролем України), Краснодон, Лутугино, Перевальськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Первомайськ, Ровеньки, Свердловка, Стаханів. Крім того, за словами Москаля, «ЛНР» контролює Антрацитівський район, Перевальский район, Слов’яносербський район і частково Попаснянський район.

«ОДА звертається до мешканців України й іноземних гостей із проханням утриматися від поїздок у дані регіони, оскільки гарантувати безпеку громадян там неможливо. На території «ЛНР» немає єдиного центру управління, вона поділена на сфери впливу розрізнених бойових формувань», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за повідомленням ОДА, Москаль ініціює перенесення всіх обласних управлінь і служб до міста Сєвєродонецьк.

XS
SM
MD
LG