Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на Одещині затримали зловмисників, які зруйнували пам'ятник «Героям Небесної сотні»


На Одещині СБУ припинила діяльність злочинної групи, члени якої організовували акти вандалізму над пам’ятниками «Героям Небесної сотні», повідомляє прес-служба відомства.

Крім того, за даними СБУ, зловмисники поширювали друковану продукцію антидержавного змісту та готували підпали білбордів з проукраїнськими гаслами з метою розхитування суспільно-політичної ситуації на Одещині.

«На початку вересня троє мешканців Одеської області, згуртувавшись у законспіровану злочинну групу, зруйнували в одному із обласних населених пунктів пам’ятник «Героям Небесної сотні». Розбиття гранітної стели викликало обурення у жителів Одещини. Встановлено, що група через соціальні мережі в інтернеті поширювала матеріали антиукраїнської спрямованості, закликала до проведення радикальних антидержавних акцій – підпалу рекламних конструкцій з українською символікою та патріотичними гаслами в Одеській області», – йдеться у повідомленні.

Слідчим управлінням СБУ в Одеській області розпочато кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого частинами 1 та 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG