Доступність посилання

ТОП новини

«Роскомнагляд»: Facebook, Gmail і Twitter повинні зареєструватися в Росії


«Роскомнагляд» повідомив Facebook, Gmail і Twitter про необхідність реєстрації в Росії як «організатори поширення інформації», пишуть російські «Известия» з посиланням на заступника керівника відомства Максима Ксензова.

За його словами, якщо американські інтернет-сервіси не виконуватимуть вимоги російського законодавства, до них будуть застосовані адміністративні заходи. Після другого попередження сайт може потрапити в «чорні списки».

Зареєструвавшись в «Роскомнагляді» як організатор поширення інформації, сайт повинен протягом шести місяців зберігати «на території Російської Федерації інформацію про факти прийому, передачі, доставки й обробки голосової інформації, письмового тексту, зображень, звуків чи інших електронних повідомлень користувачів мережі інтернет». За невиконання вимоги загрожує штраф до 500 тисяч рублів.

При цьому Ксензов уточнив, що основні російські майданчики «ВКонтакте», сервіси «Яндекса», Mail.Ru Group. уже зареєстровані.

З 1 серпня в Росії набули чинності поправки до законів «Про персональні дані» та «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації». Згідно з новими правилами, інтернет-компанії зобов’язані зберігати дані про активність користувачів протягом півроку. Причому сервери, що містять інформацію, повинні перебувати на території Росії. Також сторінки сайтів і блогерів з відвідуваністю більше 3 тисяч користувачів на добу повинні бути включені до відповідного реєстру «Роскомнагляду».

XS
SM
MD
LG