Доступність посилання

ТОП новини

Робоча група представників України, ОБСЄ і Росії почала працювати на Донбасі


Почала працювати робоча група спільного центру контролю й координації питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на сході України.

Як повідомляє прес-центр антитерористичної операції на своїй сторінці в соцмережі Facebook, до складу групи увійшли представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ і 76 військовослужбовців Збройних сил Росії, розпочала свою роботу о 8:00 в п’ятницю.

«Головна мета робочої групи центру полягає у реалізації заходів, спрямованих на встановлення режиму повного припинення вогню – режиму «Тиші», – йдеться в повідомленні.

«Зокрема, передбачається виведення засобів ураження калібром понад 100 мм на визначені відстані і створення 30-кілометрової зони розмежування, що визначено Мінським меморандумом, а також зняття встановлених мінно-вибухових загороджень у визначених районах ворогуючих сторін», – повідомили в прес-центрі АТО.

Зону визначених районів щодо припинення вогню планують розподілити на чотири – п’ять секторів безпеки, в яких працюватимуть від трьох до п’яти моніторингових груп ОБСЄ спільно з представниками України і Росії.

«Вкрай важливо, що ця робоча група спільного центру буде здійснювати контроль за припиненням вогню протягом усього періоду стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей», – йдеться в повідомленні.

Домовленість про створення 30-кілометрової зони безпеки на Донбасі досягнута на тристоронній зустрічі контактної групи в Мінську 19 вересня. Сторони мають відвести важке озброєння на 15 кілометрів від лінії вогню.

XS
SM
MD
LG