Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстрілюють місто Щастя, є поранені – Луганська ОДА


Проросійські бойовики у Луганську
Проросійські бойовики у Луганську

Бойовики обстрілюють місто Щастя Луганської області та гуманітарний коридор із мирними мешканцями. Про це повідомляє прес-служба голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

«Щойно із села Весела Гора, яке перебуває під контролем так званої «ЛНР», почався інтенсивний мінометний обстріл міста Щастя, контрольованого Україною», – йдеться у повідомлені.

За даними Геннадія Москаля, бойовики обстрілюють не тільки місто, а й гуманітарний коридор, по якому мирні громадяни переходять із території, контрольованої «ЛНР», на територію, яку контролюють українські військові.

«Обстріл триває і в ці хвилини, станом на 12.30 на нашому боці вже 13 поранених, є також загиблі. Постраждали мирні мешканці чи військовослужбовці, зараз уточнюємо. До міста Щастя направлені додаткові медичні служби, а також військові формування та добровольчі батальйони», – йдеться у повідомлені Луганської облдержадміністрації.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України.

19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня. Меморандум складається з 9 пунктів і передбачає: припинення застосування зброї обома сторонами, зупинку підрозділів і формувань на позиціях станом на 19 вересня, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій, виведення всіх іноземних збройних формувань з території України, в тому числі всіх так званих найманців.

Документ також передбачає відвід великокаліберної зброї на відстань не менше ніж 15 кілометрів з кожного боку (створюється зона безпеки завширшки не менше ніж 30 кілометрів), запроваджується заборона на польоти бойової авіації, в тому числі безпілотних літальних апаратів, за винятком апаратів ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG