Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: на Київщині затримали двох бойовиків-дезертирів


Контррозвідка Служби безпеки України затримала двох громадян України, які брали активну участь на боці «ДНР» у бойових діях проти сил АТО, повідомляє прес-служба відомства.

«У місті Біла Церква Київської області СБУ спільно з міліцією затримала 18-річного громадянина України, уродженця міста Харцизьк Донецької області, який повернувся «із заробіток» у воєнізованому формуванні так званої «ДНР». Зі слів затриманого студента, протягом «літніх канікул» він за грошову винагороду «підробляв» охоронцем на блокпосту терористів поблизу Харцизьку. Наприкінці серпня найманець втік до столиці України і розпочав навчання у виші, сподіваючись сховатись у багатомільйонному місті від покарання. Мешкаючи у Білій Церкві, він через соціальні мережі підтримував зв’язки зі своїми спільниками з «ДНР» – отримував завдання поширювати антиукраїнські заклики, вербувати місцевих мешканців, здобувати зброю, організовувати підривні акції», – йдеться у повідомлені.

Також в СБУ інформують про затримання у місті Ірпінь Київської області бойовика «ДНР».

«Встановлено, що упродовж 2014 року для залякування місцевого населення за завданнями сепаратистів зловмисник вчиняв вибухи у громадських місцях на Донеччині, підпали адміністративних будівель та осель мирних жителів, здійснював провокації. Згодом бойовик втік з «небезпечного» регіону до столиці», – зазначають у СБУ.

Слідчими СБУ відкрито кримінальні справи за частиною 1 статі 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України, покарання за такий злочин передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

В СБУ повідомляють, що зловмисникам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

XS
SM
MD
LG