Доступність посилання

ТОП новини

Під Рівненською облрадою протестували з касками і смітником


Сесія Рівненської облради – з касками і смітником
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Сесію Рівненської обласної ради пікетували люди з державними прапорами і прапорами УНСО, які вимагали відставки рівненських депутатів-«регіоналів».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, пікетувальники заявили, що вимагатимуть продовження роботи ради, однак не дозволять брати в ній участь представникам Партії регіонів. Лише з четвертої спроби депутати зареєстрували правочинну сесію.

На зібрання не прийшли більшість недавніх «регіоналів». Тим часом колишнього представника «Батьківщини», першого заступника голови обласної ради Олександра Данильчука по дорозі до сесійної зали «люстратори» вкинули у смітник – «за співпрацю з Партією регіонів». Під час революційних подій у березні обрання Данильчука заступником було умовою участі «регіоналів» у голосуванні за кандидатуру голови від рівненського Майдану.

Данильчук пообіцяв звернутися до Генпрокурора зі скаргою на бездіяльність міліції. Зрештою заступника пустили до сесійної зали. Депутати переконали людей, що питання, винесені на обговорення, варті того, щоб сесія відбулася. Це – питання допомоги військовим і їх соціального захисту, а також погашення боргів перед будівельниками за соціальні об’єкти, споруджені у 2013 році. Дехто з будівельників упродовж року не отримував заробітної плати.

На прохання командира батальйону «Горинь» Олександра Цися депутати звернулися до керівництва держави з проханням повернути рівненський батальйон «Горинь» на Рівненський полігон для доукомплектації та навчання. Виступ захисника присутні вітали оплесками.

Після голосування за нагальні питання і перерви депутати вирішили не повертатися до сесійної зали. Наступного вівторка, наголосили присутні в залі «люстратори», на декого з політиків знову чекатимуть смітники.

XS
SM
MD
LG