Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО за добу загинув один український військовий – РНБО


У зоні антитерористичної операції за останню добу загинув один український військовослужбовець, ще восьмеро поранені. Про це повідомив на брифінгу заступник керівника інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпкки і оборони Володимир Польовий.

«Попри зусилля української сторони з реалізації мирних ініціатив та виконання Мінського меморандуму, терористи продовжують порушувати домовленості про перемир’я. Протягом доби незаконними збройними формуваннями неодноразово здійснювалися обстріли українських блокпостів та позицій в Донецькій та Луганській областях», – відзначив Польовий.

У місті Щастя внаслідок мінометних обстрілів пошкоджені будівлі міської лікарні, військової комендатури, житлово-комунальної контори, ПТУ № 50. Періодично бойовики обстрілюють блокпост у районі селища Талаківка під Маріуполем, але снаряди також влучають у житлові будинки самого селища, стверджують в РНБО.

19 вересня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій, а також обмін полоненими.

XS
SM
MD
LG