Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала одного з ватажків диверсійної групи, яка готувала теракти в Маріуполі


Контррозвідка СБУ спільно з МВС України у зоні АТО затримала майора міліції, якого вважають одним із керівників диверсійної групи «Восток». Як йдеться на сайті СБУ, затриманий обіймав посаду виконувача обов’язків начальника штабу Орджонікідзівського Маріупольського міську правління МВС в Донецькій області.

«Шляхом припинення діяльності цієї ДРГ (диверсійно-розвідувальної групи – ред.) попереджено заплановані злочинцями на найближчий час терористичні акти на території м.Маріуполь та прилеглих районів (Володарський, Першотравневий, Новоазовський). З цією метою члени ДРГ виїжджали до м.Донецьк та до РФ, де отримали зброю і вибухівку, а також пройшли навчання і відповідні інструктажі», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, в ході спецоперації вилучено топографічні карти Маріуполя та Донецької області з позначками адміністративних будівель, 3 ручні гранатомети, снайперську гвинтівку російського виробництва, 7 автоматів Калашникова, 4 пістолети, 3 гранати, сигнальні ракети, а також амуніцію для зброї, камуфляжі, радіостанції.

«Усі члени групи мають досвід бойових дій в умовах міста та брали безпосередню участь в озброєному нападі 9 травня ц.р. на будівлю Маріупольського МУВС ГУ МВСУ в Донецькій області, в ході якого будівлю було зруйновано, є загиблі з числа співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців та цивільних осіб. Також злочинці причетні до вбивств підприємців м.Маріуполь з метою заволодіння їх грошовими коштами», – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними фактом правоохоронці проводять оперативно-пошукові та слідчі дії.

Відео Служби безпеки України у YouTube

XS
SM
MD
LG