Доступність посилання

ТОП новини

Балута вимагає від ГПУ перевірити дії депутатів облради, які відмовились ухвалювати програму тероборони


Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута звернувся до генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням провести перевірку законності дій депутатів Харківської обласної ради, які відмовились прийняти програму територіальної оборони регіону.


Про це він написав у Facebook і опублікував відповідного листа.

Голова Харківської ОДА зауважив, що під час сесії облради 25 вересня депутати не прийняли регіональну Програму заходів територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років та не підтримали внесення змін до регіональної програми «Облаштування і реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області на період до 2015 року». Саме ці документи давали би змогу посилити територіальну оборону Харківщини, наголосив голова ОДА.

У листі Ігоря Балути також вказано, що під час представлення Програми територіальної оборони Харківщини на пленарному засіданні обласної ради депутатам були надана оперативна інформація, що вказує на існування небезпеки проникнення на територію області озброєних воєнізованих груп для проведення локальних воєнних дій, спрямованих на знищення життєво важливих об’єктів та захоплення тактично вигідних територій.

«Беручи до уваги викладене, враховуючи кризову ситуацію, яка склалася в області через відкриту антидержавницьку та антинародну позицію місцевих «народних» обранців, прошу Вас провести перевірку законності дій депутатів Харківської обласної ради.», - підсумовує у листі глава Харківської ОДА.

25 вересня депутати Харківської облради не проголосували за Програму територіального захисту Харківської області на 2014-15 роки та не затвердили зміни до програми облаштування державного кордону з Російською Федерацією, якими передбачалися низка заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності регіону.

Депутати відмовилися голосувати в поіменному режимі. Після тривалого обговорення за прийняття Програми заходів територіальної оборони Харківського регіону проголосували лише 28 депутатів із 83 зареєстрованих, 43 депутати не голосували.

Заступник голови ОДА Василь Хома додав, що облдержадміністрація звернеться до президента Петра Порошенка з пропозицією достроково припинити повноваження Харківської облради через саботаж програм з підвищення обороноздатності регіону.

XS
SM
MD
LG