Доступність посилання

ТОП новини

Британія завдала ударів по ісламістах в Іраку


Чорний прапор джигаду
Чорний прапор джигаду

Британські винищувачі здійснили перші повітряні удари по позиціях бойовиків «Ісламської держави» в Іраку. Про це повідомив британський міністр оборони Майкл Феллон.

За його словами, британські бомбардувальники «вирахували і атакували позиції з важким озброєнням, які загрожували курдським силам безпеки» на півночі Іраку. Після цього, каже Феллон, винищувачі завдали ударів по машинах з військових спорядженням ісламістів.

За повідомленням сил курдської «Пешмерґи», ці авіаудари допомогли їм взяти під контроль місто Рабія на кордоні з Сирією, що за 100 кілометрів від Мосула, а також кілька прилеглих до нього сіл.

«Пешмерґа» також атакувала місто Зумар та відбила в ісламістів два прилеглих до нього села.

Як повідомляє іракська служба Радіо Свобода, британські бомбардувальники також здійснили удари над містами Гарма та Фаллуджа у провінції Анбар, які перебувають під контролем «Ісламської держави», але оточені іракськими урядовими військами.

Авіаудари коаліції під проводом США та дії іракських сил безпеки, спрямовані на знищення позицій джигадистів на захід і південь від Багдада, як повідомляється, знищили десятки бойовиків «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG