Доступність посилання

ТОП новини

Росія навчатиме бойовиків із Донбасу в Ростові-на-Дону – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

На кордоні з Росією зафіксована ротація російської військової техніки, групи бойовиків перекидаються до навчального центру Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії в районі Ростова-на-Дону. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«У районі пункту пропуску «Ізварине» зафіксоване перекидання на Донбас з Росії одного танка, 18 бойових машин піхоти, близько 20 вантажівок. Одночасно з української території до Росії виведено дві системи залпового вогню «Град», чотири БМП і 47 вантажівок», – повідомив він.

«Зафіксоване відведення з Луганська терористичних угруповань, які раніше прибули з Краснодона. Бойовиків перекидають на територію Росії, в навчальний центр ГРУ ГШ ЗС РФ в районі Ростова-на-Дону», – твердить військовий експерт.

19 вересня учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG