Доступність посилання

ТОП новини

На реверсних поставках Україна зекономила 500 мільйонів доларів – Семерак


Ukraine -- Ostap Semerak, deputies of Ukraine, Kyiv, 16Feb2012
Ukraine -- Ostap Semerak, deputies of Ukraine, Kyiv, 16Feb2012

Реверсний газ, куплений на європейському ринку, обійшовся приблизно на 500 мільйонів доларів дешевше, ніж газ, який би Україна купила в Росії. Про це заявив міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Якщо порівняти ціну газу, яку Україна згідно з реверсними контрактами сплачує на ринку ЄС, порівняно з ціною, якою пропонувала РФ, доходимо висновку, що газ, куплений на європейському ринку, для України обійшовся приблизно на 500 мільйонів доларів дешевше, ніж би ми цей самий газ купили в Росії», – зазначив Семерак.

На початку вересня у «Нафтогазі» повідомили, що Україна розпочала реверс газу зі Словаччини.

Як відомо, Україна розробляє реверсні маршрути постачання газу з Угорщини, Польщі, Словаччини й Румунії. Ці поставки є одним із кроків, які здійснює українська влада для зменшення своєї газової залежності від Росії.

З червня «Газпром» перевів Україну на передоплату постачання російського газу, зменшивши подачу палива для українських споживачів до нуля.

Російська газова компанія «Газпромі» виступала проти реверсних поставок природного газу до України з країн Східної Європи і, зокрема, стверджувала, що вони незаконні.

XS
SM
MD
LG