Доступність посилання

ТОП новини

На Житомирщині відкрили справу щодо військового комісара через закупки речей для АТО


Ukraine -- Blue and yellow flags instead the usual bouquets on the 1 September, Cherkasy, 01Sep2014
Ukraine -- Blue and yellow flags instead the usual bouquets on the 1 September, Cherkasy, 01Sep2014

На Житомирщині прокуратура розпочала досудове розслідування стосовно Житомирського обласного військового комісара через махінації з закупками речей, які необхідні українській армії, повідомляє прес-служба МВС.

«Виявилено ряд порушень, пов’язаних з укладенням за сприяння військового комісара Житомирського ОВК ряду договорів на придбання розвантажувальних жилетів та спальних мішків з товариствами та підприємствами Житомирської області», – йдеться у повідомленні.

За даними правоохоронців, на рахунки підприємств планувалося перерахувати 620 тисяч гривень бюджетних коштів.

«Для втілення злочинних намірів свого керівника службові особи військомату надали до Управління Державного казначейства недостовірні накладні про нібито отримання майна, а також оформили відповідні документи для перерахування коштів. Таким чином на рахунках підприємств з’явилася готівка, хоча фактично майно не постачалося», – зазначають у МВС.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вчора міністр оборони Валерій Галетей запевнив, що бійці АТО отримають на зиму усе необхідне. Також Гелетей повідомив про своє рішення створити при Міноборони Раду волонтерів.

За його словами, тепер вволдонтери зможуть контролювати як розподіляються і бюджетні, й народні кошти, виділені на утримання армії.

XS
SM
MD
LG