Доступність посилання

ТОП новини

Російське громадянство не завадить розслідуванню злочинів Януковича – СБУ


Колишній президент України Віктор Янукович
Колишній президент України Віктор Янукович

У Службі безпеки України вважають, що отримання колишнім президентом України Віктором Януковичем та іншими колишніми високопосадовцями російського громадянства не стане перешкодою для розслідування скоєних ними злочинів на території України. Про це заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

«Жодним чином це не буде перешкодою. Кожен злочин має бути розслідуваний, і всі злочинці мають бути повернуті в Україну і постати перед судом», – заявив Лубківський.

Раніше радник глави Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив, що колишні українські високопосадовці Віктор Янукович, Микола Азаров і Віктор Пшонка та члени їхніх сімей отримали російське громадянство.

Екс-президент Віктор Янукович, екс-прем’єр Микола Азаров, колишній генпрокурор Віктор Пшонка, екс-глава МВС Віталій Захарченко та інші високопосадоці втекли з України після масових розстрілів людей у лютому на майдані Незалежності в Києві. Проти них в Україні відкрили кримінальні провадження, зокрема стосовно Януковича, щодо перевищення повноважень у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року та за масові вбивства активістів Майдану.

XS
SM
MD
LG