Доступність посилання

ТОП новини

Місія ООН, Світового банку та ЄС оцінила потреби у відновленні Донбасу


Спільна місія ООН, Світового банку та Євросоюзу завершила роботу з вивчення оцінки потреб у відновленні Донбасу, повідомляє прес-служба Кабміну.

Сьогодні місія надала загальний огляд попередніх рекомендацій щодо обсягу та характеристики необхідної допомоги з відновлення Донбасу. Зокрема, місія пропонує поетапний підхід до надання допомоги.

«На першому етапі необхідно зосередити роботу на швидкій оцінці короткострокових та середньострокових потреб і пріоритетів відновлення звільнених територій, з особливим акцентом на відновленні надання основних послуг, відновленні базових соціальних послуг та інфраструктури, створення сприятливих умов для повернення населення і соціально-економічного відродження», – йдеться у повідомлені.

Місія також пропонує зосередити свою допомогу уряду України на оцінці середньострокових та довгострокових потреб відновлення та розвитку, визначенні пріоритетів щодо більш широкої національної стратегії розвитку, галузевих реформ.

На прохання уряду надати підтримку щодо оцінки потреб у відновленні Донбасу, ООН, Світовий Банк та Євросоюз відрядили спільну місію до України 29 вересня – 3 жовтня.

XS
SM
MD
LG