Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво ЄС засуджує вбивство співробітника Червоного хреста у Донецьку


38-річний Лоран Дюпаскье загинув у Донецьку 2 жовтня
38-річний Лоран Дюпаскье загинув у Донецьку 2 жовтня

Сум та шок від загибелі представника Червоного Хреста висловили єврокомісар з гуманітарних питань і Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Катрін Аштон.

«Це для нас було шоком та викликало глибокий сум», – заявляють у своїй спільній заяві голова європейської дипломатії Катрін Аштон та єврокомісар з питань міжнародної співпраці, гуманітарної допомоги та подолання кризових ситуацій Кристаліна Ґеорґієва, реагуючи на загибель представника міжнародної гуманітарної організації у Донецьку.

Представники ЄС додають, що «обстріли житлових районів, які там тривають – неприйнятні. Ми закликаємо всі сторони конфлікту повністю дотримуватися міжнародного гуманітарного права, захищати мирне населення, гуманітарних працівників та забезпечити безперешкодний доступ гуманітарним організаціям».

Катрін Аштон і Кристаліна Ґеорґієва нагадують, що доступ до конфліктних зон і повага до тих, хто надає допомогу населенню, відрізаному від елементарних послуг, є гуманітарним зобов’язанням.

«Наші думки з його родиною та друзями, а також колегами загиблого Лорана Дюпаскье, 38-річного швейцарського співробітника Міжнародного комітету Червоного хреста», – зазначають Аштон та Ґеорґієва.

2 жовтня у результаті обстрілу Донецька загинув співробітник Міжнародного комітету Червоного хреста.

XS
SM
MD
LG