Доступність посилання

ТОП новини

Україна має докази, що співробітника Червоного Хреста вбили сепаратисти – Сергеєв


Постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв
Постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв

Існують ґрунтовні докази того, що снаряд, від якого загинув співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста в Донецьку, прилетів з території, яку контролюють проросійські сепаратисти. Про це заявив постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв.

«Ми маємо серйозні докази того, що снаряд прилетів з боку сепаратистів», – зазначив Сергеєв, цитує його слова агентство «Укрінформ».

За його словами, Україні немає чого приховувати, вона готова забезпечити проведення повного та відкритого розслідування цього інциденту.

«Будь-який сигнал від будь-кого щодо причетності української армії або інших сил, які виступають на українській стороні, має бути розслідуваним, якщо матиме місце подібне насильство. Повірте, буде забезпечено відкрите й повне розслідування всіх сигналів у співпраці зі спостережними групами від ОБСЄ», – підкреслив постійний представник України при ООН.

2 жовтня внаслідок обстрілу центральних районів міста від осколкових поранень загинув 36-річний співробітник Міжнародного комітету Червоного Хреста, громадянин Швейцарії Лоран Етьєн.

XS
SM
MD
LG