Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін погасив 1,67 мільярда доларів боргів «Нафтогазу» за євробондами − Яценюк


Уряд України погасив видані НАК «Нафтогаз України» під державні гарантії євробонди в сумі 1,67 мільярда доларів, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Не ми їх брали, але нам їх віддавати. Якщо не погасиш борги, наступного кредиту ніхто не дасть, і розмовляти з тобою ніхто не буде», − сказав глава уряду в ефірі одного з телеканалів у п'ятницю ввечері, повідомляє урядовий портал.

За словами Яценюка, Росія «сподівалася, що ми не заплатимо за боргами «Нафтогазу». Глава уряду також зазначив, що навіть у Нью-Йорку під час його зустрічі з банківськими та інвестиційними колами США частина представників бізнесу скептично ставилися до можливості погашення євробондів «Нафтогазу».

«Ми все позавчора заплатили до копійки і виплачуватимемо, хоч би як це було складно», − запевнив Яценюк.

На засіданні уряду 1 жовтня Яценюк заявив, що Кабінет Міністрів і НАК «Нафтогаз України» розпочали процедуру погашення євробондів, виданих НАК «Нафтогаз України» під державні гарантії.

2 жовтня прес-служба Міністерства фінансів України повідомила, що НАК «Нафтогаз України» 1 жовтня погасив зовнішні облігації на 1,595 мільярда доларів, а також сплатив відсотки за цими зобов'язаннями на суму 75 мільйонів доларів.

Зазначені зобов'язання компанії були гарантовані урядом України.

XS
SM
MD
LG