Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині населені пункти обстрілює Донське військо, не підконтрольне «ЛНР» – Москаль


Проросійські бойовики обстріляли місто Попасна Луганської області, одна людина загинула, 10 поранено. Про це у суботу, 4 жовтня, повідомив на своєму сайт голова Луганської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

«3 жовтня бойовики 31 полку так званого війська Донського, котрих не контролює «ЛНР», здійснили два артобстріли міста Попасна на Луганщині, – ідеться в повідомленні голови Луганської ОДА. – О 12.43 вони обстріляли вагонний завод (потерпілих немає), а в результаті другого обстрілу, о 15.45, 1 людина загинула, 10 зазнали поранень, зокрема троє тяжких. Пошкоджені житлові будинки та газопровід, у результаті чого місто відключене від газопостачання».

За інформацією Геннадія Москаля, ці ж бойовики тричі обстріляли з установки «Град» блокпост Національної гвардії, жертв немає.

З «Градів» також було обстріляно опорний пункт 128-ї бригади у Мирній долині, з мінометів – опорний пункт біля села Троїцьке, повідомляє голова Луганської ОДА.

Він також відзначає, що саме Донське військо обстріляло село Оріхове Попаснянського району, жертв і руйнувань там вдалося уникнути. Крім того, ще вчора з міста Ірміно, підконтрольного бойовикам, у бік Попасної та Гірського було випущено близько 40 снарядів. Інформації про жертви та руйнування немає, зазначається у повідомленні на сайті.

«Крім того, зі сторони Веселої гори батальйони бойовиків, сформовані по структурі СС, «Дон» і «Заря», які не підконтрольні ні «ЛНР», ні Плотницькому особисто (голова так званої «Ради міністрів ЛНР»), вчора з 22.45 до 0.35 сьогоднішнього дня вели інтенсивний обстріл ТЕС у м. Щастя. Жертв і руйнувань немає», – повідомляє очільник ОДА Луганщини.

Він також вказує на те, що постійним обстрілам протягом останньої доби піддавався населений пункт Бахматка.

Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко сьогодні повідомив, що впродовж минулої доби на Донбасі загинуло двоє українських військовослужбовців.

А як повідомляє прес-центр Антитерористичної операції, за минулу добу бойовики тричі штурмували позиції українських військовослужбовців в Донецькому аеропорту, Павлополі та Нікішиному. Також повідомляється, що з реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» незаконні збройні формування обстріляли наші позиції поблизу населених пунктів Невельське, Новомихайлівка, Красногорівка.


XS
SM
MD
LG