Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі триває ротація російських військових – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

На Донбасі триває ротація російських військових, до аеропорту в Донецьку і до Авдіївки перекинута нова російська бронетехніка. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«За нашими оцінками, на сьогодні на території Донбасу перебуває близько трьох тисяч російських військовослужбовців», – інформує військовий експерт.

«У район аеропорту в Донецьку прибула чергова партія російської бронетехніки (до 10 одиниць), передана військовослужбовцями Росії місцевим бойовикам із вказівкою «берегти техніку», – пише Тимчук.

Також, за його даними, «до 10 одиниць російської бронетехніки перекинуто в район Авдіївки».

19 вересня учасники тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Сході України ухвалили Меморандум про виконання положень Мінського протоколу від 5 вересня щодо кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

Меморандум включає дев’ять пунктів, у яких ідеться, зокрема, про загальне припинення застосування зброї та заборону на застосування всіх видів зброї і будь-яких наступальних дій.

XS
SM
MD
LG