Доступність посилання

ТОП новини

Перші вантажівки з гуманітарною допомогою Німеччини прямують до України


Українська гуманітарна допомога, серпень 2014 року
Українська гуманітарна допомога, серпень 2014 року

Сьогодні перші вантажівки з гуманітарною допомогою, яка була надана урядом Німеччини для переселенців з Донбасу, перетнуть українсько-польський кордон, повідомляє прес-служба Кабміну.

Вантаж супроводжує парламентський держсекретар федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ганс-Йоахім Фухтель.

«Сьогодні на світанку для зустрічі гуманітарної допомоги до українсько-польського кордону вирушив голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський, який особисто координуватиме ввесь процес доправки вантажу на територію України та його подальший розподіл», – мовиться у повідомленні.

Наприкінці серпня канцлер Німеччини Анґела Меркель під час зустрічі з Петром Порошенком повідомила про намір Німеччини надати Україні гуманітарну допомогу для переселенців з Донбасу.

Протягом жовтня до України прибуде понад 110 вантажівок з гуманітарною допомогою (зимовий одяг, побутова техніка) та понад 100 вантажівок з технічним обладнанням для побудови трьох транзитних пунктів із збірних будинків для короткострокового проживання у них людей, які тимчасово виїжджають з районів проведення АТО.

За даними ООН, в Україні налічується 350 тисяч вимушених переселенців з Донбасу.

XS
SM
MD
LG