Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: один із нападників на прокурора Дніпропетровщини – колишній правоохоронець


Серед найактивніших учасників нападу на прокурора Дніпропетровської області Романа Федика 30 вересня – колишній правоохоронець, уродженець Сахалінської області, зареєстрований у Севастополі. Про це сьогодні повідомили в прокуратурі області.

За даними відомства, цей громадянин працював оперуповноваженим у міліції Севастополя близько року, «звідки його було звільнено з органів внутрішніх справ за порушення службової дисципліни», а наразі «він є обвинуваченим» у кількох кримінальних провадженнях.

Крім того, у прокуратурі стверджують, що активіст «перебуває на обліку у психіатра в Севастопольській міській психіатричній лікарні», однак «експертиза визнала його осудним».

Крім того, в іншому повідомленні з обласної прокуратури йдеться, що серед активістів, які домагаються відставки прокурора Дніпропетровщини Романа Федика, є ще одна людина, що має проблеми із законом.

«Один із активістів люстраційного комітету, незадоволений роботою прокуратури, є засновником товариства, яке володіє елітною базою відпочинку на Дніпрі. У липні поточного року встановлено, що для розміщення бази відпочинку службовими особами товариства самовільно зайнято 2,8 га земель», – йдеться в повідомленні.

У Люстраційному комітеті Штабу національного захисту Дніпропетровщини називають повідомлення прокуратури «цілеспрямованою кампанією з дискредитації» учасників протестних акцій. Як зазначила у коментарі Радіо Свобода керівник комітету Таміла Ульянова, її об’єднання буде позиватись до прокурора через суд.

«Ми подаємо до суду на Федика Романа Романовича щодо принаймні повідомлення про активіста, який володіє фірмою. А з приводу сьогоднішнього повідомлення ми взагалі не знаємо, кого має на увазі прокурор. Отже, йде поливання нас брудом, і ми готуємо до суду позов для захисту честі, гідності й ділової репутації. Крім того, сайт прокуратури – не особистий Фейсбук прокурора, щоб там виставляти такі повідомлення», – сказала Ульянова.

Минулого тижня в Дніпропетровську активісти робили спроби відправити у відставку прокурора, звинувативши його у бездіяльності. Обласний прокурор йти з посади відмовився й звинувачення відкинув.

XS
SM
MD
LG