Доступність посилання

ТОП новини

У Москві суд заочно арештував українського руфера «Мустанга»


У Москві суд заочно видав санкцію на арешт українського руфера на прізвисько «Мустанг», який взяв на себе відповідальність за розфарбування в кольори українського прапора зірки сталінської «висотки» у Москві.

Мосміськсуд також залишив без зміни запобіжний захід у вигляді арешту росіянину Володимирові Подрезову, якого звинувачують у цій же справі.

Загалом у справі як підозрювані проходять шість осіб: Олексій Широкожухов, Олександр Погребов, Євген Коротков і Анна Лепешкіна.

Їх обвинучуютьза двома статтями – «вандалізм» і «хуліганство».

У суді вони заявили, що були на даху, звідки стрибнули з парашутами, але не на шпилі будівлі і зірку не фарбували. Вони перебувають під домашнім арештом.

Відповідальність за акцію взяв на себе український руфер Павло Ушевець, відомий в інтернеті під псевдонімом «Григорій Мустанг».

У серпні український «руфер» (від англійського слова roof – дах) «Мустанг» розфарбував в кольори українського прапора зірку сталінської «висотки» в Москві і прикріпив до неї прапор України.

Згодом з’явилося про оголошення «Мустанга» в міжнародний розшук. Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко спростував повідомлення російських ЗМІ про оголошення в міжнародний розшук Павла Ушевця.

XS
SM
MD
LG