Доступність посилання

ТОП новини

США нададуть Україні додаткову допомогу в галузі оборони та безпеки


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Президент США Барак Обама затвердив рішення про надання додаткової допомоги Україні в галузі оборони та безпеки на понад 46 мільйонів доларів, окрім вже оголошених раніше 70 мільйонів доларів допомоги. Про це йдеться у повідомленні посольства США в Україні.

«Сполучені Штати прагнуть посилити здатність України зміцнювати безпеку своїх кордонів і зберегти свою територіальну цілісність і суверенітет в умовах російської окупації Криму і планомірних дій сепаратистів, яких підтримує Росія, з дестабілізації ситуації у східній Україні», – йдеться у повідомленні.

До складу цієї допомоги входять кошти для забезпечення українських військових бронежилетами, приладами нічного бачення, броньованими позашляховиками і патрульними машинами і додаткових засобів зв'язку.

Окрім того, США нададуть обладнання та організують навчання з використання радіолокаційних станцій виявлення вогневих позицій мінометів. Таке обладнання дасть змогу українським військовим отримувати попередження про зустрічний артилерійський вогонь.

Раніше президент США виділив 25 мільйонів доларів на допомогу Україні. П’ять мільйонів доларів із цієї суми спрямовується на навчання українських військовослужбовців для забезпечення безпосередньої військової допомоги українській владі в умовах кризи, а 20 мільйонів доларів передбачено на допомогу нелетального характеру.

XS
SM
MD
LG