Доступність посилання

ТОП новини

Силовики повинні запобігти зриву засідання Верховної Ради 14 жовтня – Порошенко


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголосив, що правоохоронці мають запобігти провокаціям, спрямованим на зрив засідання Верховної Ради 14 жовтня. Про це він заявив у четвер під час наради з участю керівників силових відомств, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра та голови ЦВК, повідомляє прес-служба глави держави.

«Нам відомо, що планується низка заходів, яка не має нічого спільного ні з демократією, ні зі свободою, ні з захистом інтересів України, ні з засадами Майдану і Революції Гідності. Я впевнений, що не можна дозволити через механізми такого тиску дестабілізувати роботу парламенту, зірвати прийняття ключових законів, які внесені у вівторок у порядок денний», – наголосив президент.

Порошенко зазначив, що силові структури мають запобігати підготовці таких заходів.

«14 жовтня, і ті 2,5 тижні, що залишились до виборів, – це персональна відповідальність кожного керівника силового відомства за забезпечення миру та спокою українських громадян», – заявив Порошенко.

За його словами, недопущення відкриття «другого фронту всередині країни» – відповідальність силовиків.

«Маємо зупинити підкуп і суттєво збільшити відповідальність. Комусь це дуже не подобається і хтось через механізми зриву засідання Верховної Ради хоче продовжувати підкуп громадян і через цей механізм потрапити до складу нового парламенту. Я, як президент і як гарант Конституції, обіцяю, що зроблю все, що в моїх силах, для того, щоб зупинити ці процеси», – заявив Порошенко.

14 жовтня на засіданні Верховної Ради планується розгляд низки питань, зокрема, пакету антикорупційних законопроектів та проектів законів щодо забезпечення виборчих прав громадян, у тому числі військовослужбовців у зоні АТО.

Позачергові парламентські вибори мають відбутися 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG