Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь: футбольних уболівальників засудили до арештів і штрафів (список арештованих)


У білоруському Борисові завершилися суди над затриманими вчора футбольними уболівальниками – громадянами України і Білорусі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, засудили 12 білорусів і 12 українців. При цьому громадяни Білорусі отримали штрафи, а більшість українців (восьмеро) – адміністративний арешт від 5 до 10 діб. Ще чотирьох українців засудили до штрафів (двох – 140 доларів, двох – 90 доларів), трьох – відпустили без покарання.

Радіо Свобода стали відомі прізвища арештованих українців:

Яна Васильківська – 5 діб арешту.

Андрій Поліщук – 5 діб арешту.

Денис Тимофєєв – 5 діб арешту.

Остап Ліщук – 5 діб арешту.

Юрій Чабалюк – 5 діб арешту.

В’ячеслав (прізвище не з’ясоване ) – 5 діб арешту.

Олександр Лопанов – 10 діб арешту.

Юрій Ольхович – 5 діб.

12 білорусам присуджені грошові штрафи в розмірі 600 тисяч рублів (50 доларів).

9 жовтня ввечері уболівальники збірних України і Білорусі під час гри перегукувалися гаслами «Слава Україні» і «Живе Білорусь», проспівали пісню «Воины света» білоруського гурту «Ляпіс Трубецькой».

Кілька разів протягом поєдинку вони виконали нецензурну пісню про президента Росії, це скандування було чути у прямій трансляції.

Під час матчу правоохоронці не втручалися в те, що відбувається, затримання відбулися за межами стадіону. Спочатку повідомляли про понад 100 затриманих, але у міліції Борисова Радіо Свобода уточнили, що затримали 41 людину. Стосовно затриманих склали адміністративні протоколи за статтями «дрібне хуліганство», «розпивання алкогольних напоїв у громадському місці», і один – за статтею «пропаганда або публічна демонстрація нацистської символіки».

XS
SM
MD
LG