Доступність посилання

ТОП новини

Держветслужба забороняє ввезення підконтрольних вантажів із Криму


Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України із 13 жовтня запроваджує тимчасову заборону на переміщення вантажів, які підлягають державному ветеринарно-санітарному контролю, з території Криму. Про це йдеться в повідомленні на сайті відомства.

«У зв’язку із неординарною ситуацією, що склалась на даний час у стосовно Автономної Республіки Крим – створення вільної економічної зони «Крим» з особливим режимом здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованих територіях України, неможливим є здійснювати заходів державного ветеринарно-санітарного контролю й нагляду за епізоотичною ситуацією, об’єктами ветеринарно-санітарного нагляду, виконанням обов’язкових протиепізоотичних заходів і програм контролю за здоров’ям тварин», – йдеться в повідомленні.

За даними Держветслужби, відповідно до повідомлень Міжнародного епізоотичного бюро і «Россільгоспнагляду» на території Росії постійно реєструються випадки особливо небезпечних хвороб тварин і птиці (африканська чума свиней, ящур, високопатогенний грип птиці), нестабільною є також ситуація й на території Митного союзу.

Враховуючи це, було ухвалене рішення про заборону, йдеться в повідомленні.

Росія анексувала Криму у березні цього року.

XS
SM
MD
LG