Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО спростували заяви бойовиків про угоду щодо лінії розмежування


Речник інформаційно-аналітичного центу РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центу РНБО Андрій Лисенко

Заяви проросійських сепаратистів про угоду щодо лінії розмежування у зоні АТО є дезінформацією, повідомив речник інформаційно-аналітичного центу РНБО Андрій Лисенко.

«Офіційно заявляємо про те, що ніколи не розглядалось питання щодо здачі бодай жодного українського населеного пункту. На всій території, де живуть наші громадяни, ворогу ніхто нічого не здасть», – зазначив Лисенко.

Раніше проросійські сепаратисти заявили про підписання угоди з Києвом про лінію розмежування на Донбасі.

У вересні почала роботу група представників України, ОБСЄ і Росії зі спільного контролю й координації питань припинення вогню і поетапної стабілізації лінії розмежування сторін на сході України.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню на сході України. Також передбачався моніторинг цього режиму.

19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали в Мінську меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня. Документ складається з 9 пунктів і передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій.

XS
SM
MD
LG