Доступність посилання

ТОП новини

Перший боєць АТО став студентом у рамках спеціальної освітньої програми


Перший учасник антитерористичної операції з обмеженими фізичними можливостями став студентом. За повідомленням Євромайдану SOS, це відбулося у рамках ініціативи Міністерства освіти, Центру освітнього моніторингу та Євромайдану SOS.

«Український боєць став студентом Житомирського автомобільно-дорожнього коледжу Національного транспортного університету, де обрав спеціальність «обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» на заочному відділенні», – йдеться у повідомленні Євромайдану SOS у Facebook.

«Свою першу професію тракториста-машиніста хлопець здобув із дипломом з відзнакою. Однак, захищаючи Вітчизну в АТО, отримав травму руки, що не дозволяє працювати за фахом. Тепер студент освоюватиме нову професію за суміжним напрямком, але для організаційно-управлінської діяльності», – зазначають у організації.

29 вересня Міністерство освіти і науки, Центр освітнього моніторингу та Євромайдан SOS розпочинають ініціативу допомоги українським солдатам з інвалідністю, які були учасниками Євромайдану та АТО. Ця ініціатива спрямована на допомогу навчатися чи перекваліфікуватися у фах, який не вимагає спеціального фізичного навантаження. Йдеться про можливість здобути освіту в різних галузях, передусім з інформаційних технологій, права та педагогіки. Перекваліфікація відбуватиметься в рамках спеціальних груп підготовчого відділення та університетських груп.

XS
SM
MD
LG