Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє про домовленості з Росією щодо Донбасу – ЗМІ


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Наступний тиждень стане визначальним у врегулюванні конфлікту на Донбасі. Про це заявив президент України Петро Порошенко, представляючи керівника Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля у п’ятницю у Сєвєродонецьку, повідомляє «Укрінформ».

«Нібито з росіянами ми про все домовилися. Наскільки щирі ці домовленості, наступний тиждень покаже. Чи зможуть вони приборкати бандитів, які розстрілюють мирні села як по цей, так і по той бік лінії зіткнення, або ми росіянам в цьому допоможемо», – сказав Порошенко.

Петро Порошенко пообіцяв відновити українську владу на звільнених територіях у повному обсязі.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про мирне врегулювання, перший пункт якого, зокрема, передбачав негайне припинення вогню на сході України.

19 вересня учасники контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі підписали в Мінську меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня. Документ складається з 9 пунктів і передбачає, зокрема, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій, виведення всіх іноземних збройних формувань із території України, в тому числі всіх так званих найманців.

Водночас українські силовики і проросійські бойовики звинувачують одне одного у порушенні режиму припинення вогню.

За повідомленням ООН, з моменту оголошення перемир’я, на Донбасі загинуло щонайменше 331 людина.

XS
SM
MD
LG