Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованні «ДНР» заявили, що «режим тиші» має початися лише сьогодні


Олександр Захарченко
Олександр Захарченко

Двостороннє відведення важкої артилерії з лінії зіткнення протиборчих сторін на території,підконтрольної угрупованню «ДНР» може розпочатися за п'ять днів, повідомив так званий «прем'єр» Олександр Захарченко.

«Відсьогодні має почати діяти «режим тиші». Якщо його буде дотримано впродовж п'яти днів, тоді почнеться відведення важкої артилерії з обох боків», - заявив він журналістам.

В ніч проти 20 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали в Мінську меморандум про реалізацію протоколу від 5 вересня про припинення застосування зброї обома сторонами,зупинку підрозділів і формувань на позиціях станом на 19 вересня, заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій. Окрім того меморандум передбачає відвід великокаліберної зброї на відстань не менше 15 кілометрів з кожного боку.

7 жовтня в РНБО заявили, що на Донбасі з 18.00 (за Києвом) того дня знову оголошено «режим тиші». Водночас в угрупованні «ДНР» заявили, що не отримували такого повідомлення від РНБО.

XS
SM
MD
LG