Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: проект «Стіна» – виборчий проект, що не захистить Україну


(архівне фото)
(архівне фото)

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила в неділю, що схвалений урядом проект інженерного облаштування державного кордону України з Росією «Стіна» не здатен виконати функції захисту країни від російської агресії.

«Коли немає можливості чітко, рішуче і ефективно діяти, придумуються такі проекти, які в історії світу не дали жодного позитивного результату. Є досвід існування Китайської стіни, лінії Мажино, лінії Маннергейма – жодна з них не спрацювала проти військової агресії, або вони були зруйновані, або їх обійшли», – сказала вона в ефірі телеканалу «Інтер».

Тимошенко вважає цей урядовий проект виборчим. «Я дуже сподіваюся, що хоча б після виборів такі гучні проекти завершаться. І побоююсь того, що після виборів «Стіна» може виконувати не піар-функцію, а функцію списання бюджетних ресурсів», – заявила вона, як її цитує прес-служба політика.

При цьому Тимошенко наголосила, що її політична сила в парламенті буде підтримувати всі урядові та президентські ініціативи, які зможуть забезпечити справжній захист України. «Все, що потрібно для захисту України, справжнього захисту, буде підтримано. Але те, що стосується «Стіни», я не хотіла б, щоб сьогодні використовували такий жорстокий піар на крові, на втратах, на війні», – додала лідер «Батьківщини».

За її словами, «всі» військові фахівці та експерти вважають будівництво «Стіни» абсурдом.

«Країні потрібен справжній захист. Це означає, що нам треба правильно вести дипломатичні переговори з Росією з позиції сили, нам треба багатократно посилювати нашу оборону. Для цього потрібно рішуче, сильно і чітко діяти, і, безумовно, нам потрібно почати інтегруватися в колективну систему безпеки і оборони, тому ще це справжній, стратегічний і довгостроковий захист України від російської агресії», – заявила Юлія Тимошенко.

5 вересня уряд затвердив запропонований Державною прикордонною службою проект «Стіна». За попередніми оцінками Держприкордонслужби, для виконання проекту потрібно п’ять-сім місяців. Як повідомили Радіо Свобода у Державній прикордонній службі, йдеться про облаштування кордону поза зоною конфлікту на Донбасі. Експерти вважають проект більш ніж доцільним, але наголошують, що рови і вали не захистять від масованого воєнного вторгнення.

XS
SM
MD
LG