Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна коаліція завдає нових ударів по ісламістах на півночі Сирії


Після одного з повітряних ударів по позиціях ісламістів у захопленій ними частині Кобане, фото зроблене з турецького боку кордону, 14 жовтня 2014 року
Після одного з повітряних ударів по позиціях ісламістів у захопленій ними частині Кобане, фото зроблене з турецького боку кордону, 14 жовтня 2014 року

Міжнародна коаліція під проводом США здійснила сьогодні 21 повітряний удар по бійцях радикального ісламістського угруповання «Ісламська держава» в захоплених ними частинах міста Кобане на півночі Сирії, повідомили американські військові.

За даними Центрального командування США, ці удари вповільнили наступ ісламістів у переважно курдському за населенням місті на кордоні Сирії з Туреччиною, але ситуація залишається серйозною.

В Іраку влада тамтешнього курдського автономного регіону заявила, що надала військову допомогу курдським загонам у Кобане. Але голова ради оборони міста Есмат аш-Шейх, зі свого боку, заявив, що захисники Кобане ні зброї, ні боєприпасів не отримували. За словами сирійських курдів, вантаж застряг на північному сході Сирії, бо Туреччина відмовляється пропустити його через свою територію до Кобане, повністю оточеного ісламістами з усіх інших боків.

Місто Айн-аль-Араб на півночі Сирії, на самому кордоні з Туреччиною, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, вже близько чотирьох тижнів перебуває в облозі значних сил радикального ісламістського сирійсько-іракського угруповання «Ісламська держава». Наразі ісламісти змогли захопити 35–40 відсотків території міста.

XS
SM
MD
LG